23 May 2010

_sharing is caring_


assalamualaikum....
sedikit perkara nak kongsi ,
teringat ana pada daurah kedua yang dah agak lama berlalu...namun kesannya x seringan debu untuk ditiup angin dan bertebaran ke merata tempat...
disinilah kami (peserta) mengenal dan menyedari peranan kami sebagai pelajar dalam perjuangan menegakkan daulah islam sebenar..
walaupun perjalanan yang jauh harus ditempuh, namun x dapat diimbangkan dek neraca dengan ilmu dan kekuatan ukhuwwah yang kami simpulkan..
inilah percaturan ALLAH...
pada awalnya ana dapat maklumat lebih kurang 15 orang akhwat akan hadir, tapi yang berkumpul pada hari daurah, hanya 8 orang saja yang tiada masyaqqah.yang lain mungkin Allah dah sediakan sesuatu yang belipat kali ganda lebih baik untu mereka.

segala masalah dan bebanan seolah-olah sirna, ketika dapat menatap maahad dan sahabat yang satu ketika dahulu mengisi muka depan diari hidup ini.hidup yang telah mencorakkan tarbiah dan kekuatan di medan perjuangan baharu....
alhamdulillah .....
-ada kesempatan insyaAllah ana akan sambung lain ya...-SALAM MUJAHADAH....

No comments:

Post a Comment

semua yang saya tulis hanyalah sebuah perkongsian. Boleh diterima atau ditolak. Tetapi, tetap berlapang dada dalam semua urusan itu tanda hati kita murni.. :-)